Stranica se učitava...

MOGUĆNOSTI UPRAVLJANJA SISTEMOM

Sistem pametnog stana je prvenstveno nadogradnja klasičnog sistema elektro instalacija. Prvenstveno iz tog razloga, potrebno je zajednički sa korisnikom sagledati želje i zahteve koji su postavljeni pred ovaj sistem, i na način koji je korisniku prihvatljiv omogućiti upravljanje.
Prednost sistema je što jedan način upravljanja ne isključuje drugi, pa se mogu koristiti paralelno bez posebnih podešavanja.

PREKIDAČI I TASTERI

Svaki sistem pametnog stana ili pametne kuće koji isporučujemo poseduje prekidače ili tastere kojima se upravlja funckijama sistema. Na ovaj način, pored intuitivnosti i jednostavnosti, omogućili smo svim korisnicima da zadaju osnovne komande sistemu kao što je uključenje svetla ili pokretanje roletni i podešavanje temperature.
Izbor izgleda i dizajna prekidača i tastera je na korisniku ili arhitekti, naš zadatak je da se funckije odvijaju nesmetano i jednostavno.

APLIKACIJA

Aplikacija za mobilni telefon ili tablet koji koriste IOS ili Android operativni sistem sastavni su deo našeg sistema. Uz opise potrošača na srpskom jeziku i logičan raspored potrošača i uređaja po prostorijama Vašeg stana, apliakcija Vam daje slobodu da sistemom upravljate bez razlike gde se nalazite u tom trenutku.
Uz ABB MyBuilding Space portal, komunikacija je zaštićena od mogućnosti spoljnog upada u sistem . Odziv sistema na komande zadate sa apliakcije je gotovo trenutan, bez velike razlike da li se telefon sa kojeg se upravlja nalazi u kući ili na drugoj lokaciji.

SENZORI

Sistem pametnog stana podržava upotrebu kako svojih tako i konvencionalnih senzora pokreta, poplave, provale, požara, ugnjen-monoksida ili drugih senozra koji se koriste u stanovima i kućama.
Informacije primljene sa ovih senzora mogu se koristiti jednako kao i komande koje su zadate sa tastera. Uključenje svetla, pokretanje scene ili isključenje potrošača samo su neke od mogućnosti.

EKRAN OSETLJIV NA DODIR

Ekrani osetljivi na dodir mogu biti deo Vašeg sistema pametnog stana kao centralna tačka upravljanja i informisanja korisnika o statusima. U veličinama od 7 i 10 inča, i mogućnošću da izaberete beli ili crni panel, sigurni smo da će ovaj panel ispuniti očekivanja i najzahtevnijih kupaca.
Kao dodatna mogućnost, na isti panel možete povezati i naš Welcome IP interfonski sistem, i integrisati interfonski sistem sa sistemom pametnog stana ili kuće.

UPRAVLJANJE GLASOM

Bez razlike da li je u pitanju konfor ili potreba osoba koje se teško kreću, upravljanje glasom može biti jedan od načina upravljanja sistemom. Jednostavno izgovorite funkciju koju želite da izvršite, i sistem će Vas po izvršenoj funckiji obavestiti da je proces kompletiran.
Za korištenje ove funkcionalnosti nisu Vam potrebni dodatni moduli ili aplikacije, samo Amazon Alexa ili Google Voice Assistant.

TAJMER

Deo svakog sistema pametnog stana je i tajmer, odnosno mogućnost upravljanja sistemom vremenskim komandama. Sistem se konstantno sinhronizuje sa vremenskm serverima, čime je omogućeno da se komanda izvrši tačno u zadato vreme.
Zbog jednostavnosti podešavanja ove funckije, ovo je jedna od najviše korištenih funckija sistema. Uključenje potrošača u zadato vreme, ili promena zadate temperature u nekoj prostoriji jednostavni su kao podešavanje budilnika na Vašem mobilnom telefonu.

ASTRO ČASOVNIK

Vaš sistem pametnog stana sa interneta preuzima informacije o vremenu kada sunce izlazi i zalazi na lokaciji na kojoj se Vaš stan nalazi, i omoguća Vam da putem tih informacija upravljate uređajima koji su deo sistema.
Čest primer korištenja ove funkcije je svakako uključenje i isključenje spoljne rasevte na objektu, ali astro časovnik možete koristiti u funckijama po Vašem izboru.