Stranica se učitava...

ABB free@home

abb free@home sistem pametnog stana

Kućna automatika jednostavnija nego ikada !

Jednostavno pametan! ABB-free@home® transformiše Vaš stan, kući ili drugi objekat iz klasičnog u pametan stan. Bez razlike da li mislite na roletne, rasvetu, klimatizaciju, interfonski sistem ili scene, ovaj sistem može da odgovori na sve Vaše zahteve i želje. Jednostavnost upravljanja putem tastera koji izgledaju isto kao klasični prekidači, putem aplikacije za mobilni telefon ili putem Vašeg računara daje ovom sistemu prednost. Nema potrebe za privikavanjem korisnika niti komplikovanim obukama. Energetska efikasnost na prvom mestu. Modularni dizajn samog sistema omogućava proširenja i nadogradnje tokom perioda korištenja.

povezani uredjaji na abb free@home sistem

Instalacija sistema pametnog stana ABB-free@home je maksimalno fleksibilna. Ponuda žičnih i bežžičnih senzora, izvršnih elemenata, i kombinacija senzora i izvršnih elemenata omogućavaju korisniku sistema jednostavno rukovanje ABB-free@home sistemom, a instalaterima jednostavno konfigurisanje elemenata shodno potrebama korisnika. Takođe, velika prednost ovog ssitema je što može biti instaliran na dva različita načina: centralizovano – kada se izvršni elementi postavljaju u razvodnu tablu ili dezentralizovano - kada se izvršni elementi smeštaju u doznu iza prekidača. Takođe, moguće je kombinovati ova dva načina postavke sistema.

ABB-free@home® sistem kućne automatike čini svakodnevni život korisnika jednostavnijim. Uz ABB-free@home® sistem ceo stan može biti kontrolisan putem klasičnih prekidača kao i u klasičnim sistemima elektro instalacija, ali i mnogo praktičnije: aplikacijom za mobilni telefon ili tablet, kao i putem računara, ekranom osetljivim na dodir ili glasovnim komandama. Roletne, svetlo, grejanje ili interfonski sistem mogu biti upravljani odvojeno ili zajednički, shodno zahtevima i potrebama korisnika sistema. Možete pokrenuti roletne, uključiti svetlo u toaletu i pustiti Vašu omiljenu pesmu pritiskom na taster pre nego ustanete iz kreveta, ili isključiti sve potrošače i svetiljke kada odlazite od kuće. Jednostavno. Konforno. Energetski efikasno. Kreiranje i podešavanje ovih scena maksimalno je jednostavno, a omogućava Vam da podesite sistem tačno kako Vama odgovara.

Jedinstvena apliakcija razvijena je specijalno za ABB-free@home® sistem. Aplikacija za upravljanje može biti pokrenuta sa mobilnih telefona ili tableta koji koriste iOS ili Android operativni sistem. Bez potrebe za dodatnim apliakcijama. Zahvaljujući aplikaciji upravljanje ABB-free@home® sistemom jednostavno je kao surfovanje internetom. Podešavanje i izmene na sistemu mogu biti izvršene jednostavno sa bilo kog klasičnog računara ili tablet uređaja koristeći klasičan internet pretraživač. Daljinski pristup ABB-free@home® sistemu posebno je jednostavan korištenjem MyBuildings portal, koji Vam omogućava da na svom mobilnom telefonu proverite status svih povezanih uređaja (rasvete, roletni, temperature...) bez obzira gde se nalazite. Sve što je potrebno je da Vaša kuća i vaš mobilni telefon imaju vezu sa internetom.

Funkcije sistema mogu biti izmenjene shodno potrebama vlasnika sistema. Jednostavno, kroz nekoliko koraka moguće je promeniti funkciju prekidača u sistemu i zadati mu novu funkcionalnost. Nema više potrebe da angažujete električara ili sistem integratora da bi promenili sa kojeg prekidača uključujete svetlo ili podižete roletnu. Ovo omogućava sistemu da se prilagodi potrebama i zahtevima. Takođe, ove izmene mogu se vršiti neograničen broj puta. Uz ekrane osetljive na dodir i mobilnu aplikaciju, postoji veliki izbor galanterije iz 12 različitih serija. Uređaji koji se nalaze "iza" galanterije odgovaraju svim ponuđenim izgledima. Koncept “one size fits all”, dozvoljava Vam da u različitim prostorijama postavite različitu galanteriju, ili da naknadno izmenite izgled prekidača. Tasteri i prekidači koji se koriste za ABB-free@home® sistem potpuno su kompatibilni sa ostalom galanterijom koja je potrebna u stanu ili kući, kao što su : utičnice, klasični prekidači, moduli za priključak računarske mreže, antenski priključci i druge potrebne priključnice.

...

...